CDC-opname: geure is nie die hoofrede waarom kinders vape nie

Вейпинг


Hoeveel keer het jy al gehoor dat openbare gesondheidsagentskappe en anti-vaping-organisasies beweer dat geure die primêre rede is waarom tieners vape? Dit is gereeld genoeg herhaal dat baie, en miskien selfs die meeste, mense dit glo.

Maar ‘n nuwe ontleding van data van die 2019 National Youth Tobacco Survey (NYTS), wat verlede week deur die Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en die FDA vrygestel is, toon dat geure beslis nie die hoofrede is waarom kinders vape nie. Die boonste plek behoort aan nuuskierigheid.

Onder die tieners wat ondervra is, het 56,1 persent nuuskierigheid gelys as ‘n rede waarom hulle e-sigarette probeer het. Dit was meer as dubbel die volgende gewildste rede, «vriend of familielid het dit gebruik» (23,9 persent).

«Hulle is beskikbaar in geure, soos kruisement, lekkergoed, vrugte of sjokolade» het derde gekom met 22,3 persent. Die tieners kon veelvuldige antwoorde kies, wat geure se swak vertoon nog minder indrukwekkend maak. Dit is duidelik vir byna almal, behalwe die mense wat lobby vir geurverbod dat tieners wat ‘n vape op ‘n kiewiet probeer of vir ‘n nikotien-gons, die vapers is minste bekommerd oor hoe dit smaak.

Byna net soveel kinders (21 persent) het skadeverminderingsredes vir vaping gekies — «Hulle is minder skadelik as ander vorme van tabak, soos sigarette» en «Om te probeer ophou om ander tabakprodukte, soos sigarette te gebruik» — as geure. Die CDC sê hierdie antwoorde is «wanpersepsies van skade.» En 22 persent het gesê die vermoë om vape-toertjies te doen is ‘n rede vir vaping.

Daar is nie veel twyfel oor hoekom kinders nuuskierig is oor vaping in 2019 nie. Die tieners wat hierdie lente die NYTS-opname geneem het, het meer as ‘n jaar lank ‘n buitengewone morele paniek sien ontvou. Hulle is onderworpe aan duisende media-indrukke van vaping, insluitend honderde nuusberigte op TV en in druk, anti-vaping-advertensies van die FDA en Truth Initiative, sosiale media-veldtogte, skoolbyeenkomste met vaping «opvoeding» verskaf deur anti- dwelmgroepe, en FDA-plakkate het in hul skooltoilette gehang.

Die miljardêr-presidentskandidaat Michael Bloomberg het alleen $160 miljoen bestee om geurverbod te bevorder. In Kalifornië hou die staat eindelose TV-advertensies wat werklike kinders wys wat vapes gebruik, en bespreek hoe lekker hulle proe, hoe goed die nikotien-gons voel, en hoe hul cool vriende dit ook doen. Een advertensieveldtog het ‘n toekenning van $75 miljoen ontvang van die staat se Kalifornië-tabakbeheerprogram.

Natuurlik blameer tabakbeheerorganisasies die groei in tienergebruik van advertensies en bemarking deur die vapingbedryf. Maar die waarheid is dat selfs JUUL, die rykste vaping-maatskappy van almal, gedurende 2017 en 2018 skaars iets aan advertensies bestee het. Daar is geen doeltreffender manier om ‘n taboe-aktiwiteit te bevorder as om elke volwassene te laat rondhardloop en waansinnig te skree oor hoe verskriklik dit is nie. En dit is presies wat gebeur het.

CDC-amptenare het ‘n heeltemal ander beskouing van nuuskierigheid: hulle ignoreer dit grootliks. Selfs al was die ondervraagde tieners twee-en-‘n-half keer meer geneig om nuuskierigheid as geure te noem as ‘n rede om te probeer vaping, het die agentskap steeds «gegeurde tabakprodukte» bo nuuskierigheid onder die kolpunte in sy persverklaring geplaas.

«Byna 7 uit 10 (4,3 miljoen) middel- en hoërskoolleerlinge wat tans tabak gebruik, het die gebruik van gegeurde tabakprodukte in 2019 aangemeld,» het die CDC onder die persverklaring-subhoof opgemerk «Baie faktore beïnvloed die gebruik van jeugtabakproduk.» Daardie resultaat verdien ‘n verduideliking. Glo die agentskap tabak is nie ‘n geur nie? Weet die Amerikaanse regering steeds nie dat alle kommersiële vapingprodukte gegeur is nie? Of het die kinders net geen idee wat hulle gedamp het toe hulle een hou van hul vriend se JUUL by ‘n partytjie afgeneem het nie?

Brian King van die CDC Office on Smoking and Health, het aan die New York Times gesê dat hoë «huidige gebruik» (wat beteken enige gebruik in die afgelope 30 dae, selfs net een trek) van «alle tabakprodukte» die skuld van vaping is. En die Times het dit die fokus van sy storie gemaak.

«Die data wat vandag vrygestel is oor die gebruik van jeugtabakprodukte is diep kommerwekkend en dui daarop dat vorige vordering met die vermindering van die jeuggebruik van hierdie produkte uitgewis is,» het King gesê. «Hierdie kommerwekkende gebruikskoerse word aangedryf deur e-sigarette, wat geen verlossende aspekte onder die jeug het nie.»

King erken natuurlik nie wat in werklikheid ‘n groot verlossende aspek is nie: tieners wat vape rook nie. Twintig jaar gelede, in 1999, was die “huidige gebruik” van sigarette deur hoërskoolkinders 34,8 persent—ses keer hoër as in 2019. Die afgelope 30 dae se sigaretrook deur hoërskoolleerlinge was vanjaar net 5,8 persent—die laagste wat ooit gemeet is. Die afgelope 30 dae het vaping tot 27,5 persent geklim, maar die oorgrote meerderheid van daardie kinders is besig met eksperimentering.

The Times het nie genoem dat nuuskierigheid die enkele grootste rede is waarom adolessente met vaping eksperimenteer nie. Ook nie UPI, Politico of die Daily Mail nie. Persvrystellings van Campaign for Tobacco-Free Kids, die American Cancer Society Cancer Action Network, die American Heart Association en die American Lung Association het ook versuim om die rol van nuuskierigheid te noem.

Die CDC-leiers wat in die agentskap se persverklaring aangehaal is, het glad nie kommentaar gelewer op die 28 persent-daling in sigaretrook nie — die grootste afname van een jaar ooit. Net so het die Times dit heeltemal geïgnoreer, en UPI het dit afgeskuif na ‘n klein paragraaf wat in sy storie begrawe is. «Daar was ‘n bietjie goeie nuus uit die nuwe 2019-data: Slegs 5,8 persent van hoërskoolkinders en 2,3 persent van middelskoolleerlinge rook tradisionele sigarette,» het die nuusdiens gesê.

Die NYTS is ‘n jaarlikse opname wat gesamentlik deur die FDA en CDC aan middel- en hoërskoolleerlinge geadministreer word. Verlede jaar het Scott Gottlieb, destydse FDA-kommissaris, ongepubliseerde voorlopige resultate gebruik om te beweer dat ons in die middel van ‘n «epidemie» van jeugdamping was. Gottlieb het die geheime nommers soos ‘n kluitjie geswaai om die vapingbedryf vir twee maande te klop voordat iemand anders die kans gekry het om dit te hersien.

«Ons weet dat die geure ‘n belangrike rol speel in die aantrekkingskrag van die jeug,» het Gottlieb in ‘n openbare verklaring op 11 September 2018 gesê. «En in die lig van die neigings aan die gang, kan ons stappe doen om die bemarking en verkoop van gegeurde produkte te beperk. produkte.” Gottlieb het briewe aan JUUL Labs en die groot tabakmaatskappye gestuur waarin hulle gevra word om gegeurde produkte vrywillig van die mark te verwyder.

Die CDC het blykbaar besluit om die vroeë en sporadiese vrystelling van NYTS-data in ‘n tradisie te verander. Vanjaar is die resultate van vroeë opnames (slegs vir tieners wat damp en rook) op 11 September vrygestel om die Trump-administrasie se aankondiging te ondersteun dat die FDA leiding sal uitreik om «die mark skoon te maak» van geure (behalwe tabak).

«Die Trump-administrasie maak dit duidelik dat ons van plan is om die mark van gegeurde e-sigarette skoon te maak om die diep kommerwekkende epidemie van die gebruik van e-sigarette wat kinders, gesinne, skole en gemeenskappe raak, om te keer,» het die minister van gesondheid en menslike dienste gesê. Alex Azar. «Ons sal nie stilstaan ​​nie, want hierdie produkte word ‘n oprit na brandbare sigarette of nikotienverslawing vir ‘n generasie van die jeug.»

Die uitroep van groepe teen damp toe Trump besluit het om die geurverbod te onderbreek, was dalk so skril omdat hulle geweet het dat die NYTS-resultate wat binnekort aangekondig sou word, nie hul geure-haak-kinders-vertelling sou ondersteun nie.

Dit is moontlik dat Azar nie die president volledig ingelig het oor die redes waarom tieners gelys is vir vaping voordat hy hom oorreed het dat ‘n geurverbod nodig is nie. Dit blyk uit sy verklarings destyds dat hy oortuig was dat geure die primêre rede waarom kinders besluit het om te probeer vaping was. Die meeste bestuurders sal baie ongelukkig wees met ‘n adviseur wat inligting weerhou het terwyl hy probeer om sy beleidsbesluit te beïnvloed. As dit waar is, art. Azar het dalk baie om te verduidelik.

Jim McDonald
Rokers het vaping geskep sonder hulp van die tabakindustrie of anti-rook kruisvaarders, en ek glo vapers het die reg om voort te gaan innoveer om hulself te help. My doel is om duidelike, eerlike inligting te verskaf oor die uitdagings wat wetgewers, reguleerders en makelaars van disinformasie in die gesig staar. Ek is ‘n lid van die CASAA-raad, maar my opinies is nie noodwendig CASAA’s nie, en omgekeerd. Jy kan my op Twitter kry @whycherrywhy
Teken in
Stel in kennis van

gas


8 Kommentaar
meeste gestem

nuutste
oudste
Inlyn terugvoer
Bekyk alle opmerkings
Genade

Genade

3 jaar gelede

Presies! Een van my punte wat ek altyd maak, is om te vra wat veroorsaak het dat rokers begin rook het. Die meeste rokers begin in die tienerjare. Dit was nie geure wat veroorsaak het dat ons dit probeer het nie. Om die waarheid te sê, dit het vreeslik gesmaak, maar ons het dit in elk geval aangehou doen. Ek stel voor hulle soek dieselfde antwoord oor hoekom hulle vaping. Ek stem saam, die negatiewe verbiedende publisiteit wek die tienerbeheptheid om die perke te verskuif.

Cody Branham

Cody Branham

3 jaar gelede

‘n Baie goed geskrewe, insiggewende artikel wat eintlik die waarheid verduidelik. Dankie.

Angela

Angela

3 jaar gelede

Goed gesê, Jim! Vreespratery en propaganda is kragtige instrumente wat baie goed werk om selfs vapers te oortuig dat daar ‘n tienerdampepidemie is, of dat geure die probleem is.

Kan jy dalk oor die sogenaamde youth vaping-epidemie skryf as jy dit nog nie gedoen het nie? Ek sit steeds ‘n ander artikel wat dit goed uiteensit, maar ons kan altyd ‘n ander perspektief soos joune gebruik.

Angela

Angela

3 jaar gelede

Antwoord aan Jim McDonald

Ag, ek sal hulle soek, dankie!

Kristen

Kristen

3 jaar gelede

Kinders wil alles hê wat hulle nie kan hê nie. Enigiemand anders merk op die aantal jeugdiges wat die lug laat damp het toe die wettige ouderdom ingestel is.

Ek het in winkels gewerk toe daar geen ouderdomsbeperkings was nie – my winkel het steeds geidentifiseer vir 18+

Een keer in ‘n blou maan sou ek ‘n minderjarige kry.

Noudat dit 19+ is, weier ek daagliks kinders, en kry ten minste 3 keer per week vals ID’s.

As hulle nooit ‘n 19+ plakker daarop gesit het nie, sou kinders steeds vir ons oumense met ons «robotpikke» lag.

Source link

Оцените автора
Добавить комментарий