Geurverbod verwyder uit Ohio-begrotingswetsontwerp

Вейпинг


Blitsskakels
  1. Teenkanting teen die geurverbod moet vinnig gebeur
  2. Wat sou die smaakverbodwysiging doen?
  3. Die plaaslike voorkoopbepaling sal slegs die tabakindustrie-dampe help
  4. Reynolds en BAT verklaar oorlog teen indie vape vervaardigers

5 Julie-opdatering — goewerneur veto voorkoopmaatreël

Op 3 Julie het Mike DeWine, goewerneur van Ohio, die plaaslike voorkoopmaatreël wat deur die Algemene Vergadering aangeneem is, geveto as deel van HB 33, die staatsbegrotingswetsontwerp vir 2024-2025. Soos verduidelik in die artikel hieronder, sou die maatreël plaaslike tabak- en nikotienprodukwette meer beperkend as staatswye wette vernietig het, soos die gegeurde vape-verbod wat deur die stad Columbus aangeneem is, en verhoed het dat soortgelyke plaaslike wette in die toekoms aanvaar word.

DeWine het voorheen ‘n byna identiese voorkoopmaatreël wat in die laaste Algemene Vergadering-sessie aangeneem is, veto uitgespreek.

«In die afwesigheid van ‘n doeltreffende en omvattende staatswye verbod op gegeurde tabak (insluitend menthol) — wat hierdie administrasie se voorkeurbeleidsbenadering is — is verbod op plaaslike regering noodsaaklik omdat dit toegang tot gegeurde tabak en nikotien alternatiewe produkte verminder en die siklus onderbreek. van verslawing,” het die goewerneur in sy lys van lynitem-veto’s geskryf.

Altesaam DeWine het 44 individuele items in die groot begrotingswetsontwerp veto uitgespreek. Ohio goewerneurs het die vermoë om wetsontwerpe te onderteken, maar verwerp individuele dele van ‘n wetsontwerp. Hierdie sogenaamde lynitem-veto’s kan deur die Algemene Vergadering tersyde gestel word met ‘n drie-vyfdes stem in beide die Huis en die Senaat.

Dit is nie bekend of staatswetgewers ‘n ignorering van die goewerneur se veto van die voorkoopmaatreël sal nastreef nie.

30 Junie-opdatering — geurverbod verwyder van finale rekening

Die wysiging aan die Ohio-begrotingswetsontwerp wat alle gegeurde vapes (behalwe tabak en menthol) sou verbied het — tensy dit deur die FDA gemagtig is — is vandag van die wetsontwerp verwyder, volgens ‘n twiet deur Gregory Conley van die American Vapor Manufacturers Association. Dit beteken dat die moet-pass-wetsontwerp geen nuwe beperkings op vaping-produkte sal insluit nie.

Conley het ook opgemerk dat die voorregtebepaling (wat plaaslike regerings sal verhoed om strenger standaarde op nikotienprodukte op te lê as wat die staatswetgewing bepaal) in die wetsontwerp bly wat aan goewerneur Mike DeWine gestuur sal word.

Dit lei tot ‘n herhaling van die vorige sessie se kragmeting met DeWine, wat ‘n identiese voorkoopmaatreël in Januarie veto uitgespreek het. Omdat DeWine gewag het om die wetsontwerp te veto totdat die wetgewende sitting verstryk het, was daar geen geleentheid vir staatswetgewers om die goewerneur se optrede te ignoreer nie. Dit is nie hierdie keer die geval nie.

«Anders as verlede jaar,» het Conley geskryf, «is daar tyd vir wetgewers om terug te kom om te ignoreer.»

As die wetsontwerp goedgekeur en by wet onderteken word met die voorkoopwysiging ongeskonde — of as die Algemene Vergadering ‘n veto van die wysiging ignoreer — sal bestaande plaaslike beperkings soos die geurverbod wat deur die stad Columbus aanvaar is omgekeer word.

20 Junie 2023

Nuwe wetgewing in Ohio sal die verkoop van alle gegeurde vaping-produkte (behalwe tabak en menthol) verbied wat nie spesifiek deur die FDA gemagtig is nie. As dit goedgekeur word, sal die wet vape-winkels uitwis en wettige toegang tot produkte wat deur die oorgrote meerderheid verbruikers verkies word, uitskakel, insluitend weggooibare vapes en gebottelde e-vloeistof. Maar dit sal ongemagtigde vape-produkte wat deur groot tabakmaatskappye verkoop word, onaangeraak laat.

Die voorgestelde geurverbod is op die nippertjie ingesluit as ‘n wysiging aan die Staatssenaat-weergawe van HB 33, die 2024-2025-toewysingswetsontwerp. Die wysiging het geen openbare debat ontvang nie, en die wetsontwerp is die dag nadat dit bygevoeg is, aanvaar.

Teenkanting teen die geurverbod moet vinnig gebeur

Die wysiging van die geurverbod is aan Ohio-wetgewers bevorder deur die tabakreus RJ Reynolds, wat Vuse vape-produkte verkoop. Die wysiging is soortgelyk aan wetsontwerpe wat voorheen in ander state ingestel is wat deur Reynolds en Juul Labs ondersteun is. Albei maatskappye verkoop vapes wat slegs beskikbaar is in tabak- en mentholgeure.

Beide die Senaat en Huis het hul eie weergawes van die bewilligingswetsontwerp aanvaar, maar verskille tussen die wetsontwerpe (insluitend die anti-geurwysiging) sal vereis dat hulle in ‘n konferensiekomitee versoen moet word voordat ‘n finale wetsontwerp deur die volle Algemene Vergadering aanvaar kan word .

Komitees sal vandeesweek aan die finale wetsontwerp begin werk. Die bewilligingswetsontwerp moet deurgaan (dit finansier die regering vir die volgende boekjaar), dus moet teenstand teen die wysiging vinnig gebeur om staatswetgewers te oorreed om die anti-geur-bepaling uit die finale, versoende wetsontwerp te laat.

CASAA het ‘n oproep tot aksie uitgereik, wat Ohio vape-verbruikers gewaarsku het oor die skelm wysiging en Ohio vapers ‘n eenvoudige manier bied om die geurverbod teenstaan. Inwoners van Ohio kan ook die kantore van hul Staatshuis en Senaatslede bel om teenkanting teen die wysiging aan te moedig.

Wat sou die smaakverbodwysiging doen?

Die doel van die anti-geur wysiging is om mededinging teen RJ Reynolds se Vuse vape produkte uit te skakel. Terwyl die maatskappy se Vuse Alto die enkele gewildste toestel in die geriefswinkel-/vulstasiesegment van die vapingmark bly, ondervind dit nou kleinhandeldruk van nuutgewilde gegeurde weggooibare vape-produkte, en voortdurende wedywering met oop-stelsel vapes (gebottelde e-vloeistowwe) en hervulbare toestelle) wat meestal in vape-winkels verkoop word.

Die Ohio anti-geur wysiging, as dit wet word, sal die verkoop van enige gegeurde vaping produk (behalwe tabak en menthol geure) verbied wat nie deur die FDA vir verkoop gemagtig is nie.

Die FDA het geen vapingprodukte in nie-tabakgeure of enige gebottelde e-vloeistof in enige geur goedgekeur nie. Dit het net sewe geslote-stelsel vaping toestelle gemagtig (almal gemaak deur maatskappye wat deur groot tabakkorporasies besit word, insluitend drie Vuse-produkte), en slegs tabakgegeurde hervullings vir daardie produkte.

Omdat die wet nie op menthol-gegeurde produkte van toepassing is nie, sal RJ Reynolds se gewilde Vuse Alto en sy mentholpeule steeds in Ohio verkoop word, al het die Alto nie FDA-magtiging ontvang nie. Maar gegeurde weggooibare vapes en gebottelde e-vloeistowwe — selfs dié met hangende premarket-tabakaansoeke (PMTA’s) — sou onwettig wees in Ohio.

Die plaaslike voorkoopbepaling sal slegs die tabakindustrie-dampe help

Die bewilligingswetsontwerp bevat ook ‘n bepaling wat plaaslike regerings in Ohio sal verbied om hul eie tabak- en vaping-verwante beperkings deur te voer. So ‘n wet sal stede en provinsies verhoed om produkreëls deur te voer wat strenger as die staat s’n kan wees, soos die geurverbod wat verlede jaar deur Columbus aanvaar is.

Selfs al sou hierdie bepaling nuttig wees vir vaping-verbruikers en vape-winkels as die staat nie ook gegeurde vapes verbied het nie, is dit regtig ontwerp om die aanvaarding van plaaslike wette te voorkom wat ‘n verbod op menthol-sigaretverkope insluit. Newport sigaretvervaardiger RJ Reynolds wil hê albei bepalings wat in die wet aangeneem is, wat gegeurde vapes verbied en verbied stadsregerings om menthol-sigaretteverkope te verbied.

Na die aanvaarding van die Columbus-geurverbod het die Algemene Vergadering egter ‘n soortgelyke voorkoopwet goedgekeur, wat dadelik deur goewerneur Mike DeWine geveto is. Daar is geen rede om te glo dat DeWine—wat aangedui het dat hy graag ‘n staatswye verbod op vape-geure sou ondersteun—nie nou sy lynitem-veto-bevoegdheid sou gebruik om die nuwe voorkoopbepaling uit te skakel, terwyl hy die geurverbodbepaling in wet onderteken het nie.

Reynolds en BAT verklaar oorlog teen indie vape vervaardigers

Reynolds en sy moedermaatskappy British American Tobacco (BAT) het onlangs betrokke geraak by ‘n reeks aksies teen weggooibare vapes wat meeding met hul voorafgevulde peultoestelle wat regoor die wêreld onder die Vuse-naam verkoop word. En Reynolds het van die begin af die bestaan ​​van oopstelselprodukte soos gebottelde e-vloeistof, mods en tenks teengestaan.

  • In ‘n 2014-opmerking oor ‘n konsepweergawe van die FDA se oorwegingsreël, het RJ Reynolds die agentskap aangeraai om bloot alle hervulbare toestelle en gebottelde e-vloeistof te verbied. «Anders as produkte met geslote stelsels,» het die maatskappy gesê, «is oopstelselprodukte hoogs aanpasbaar. Gevolglik is daar geen manier om voldoende te evalueer hoe so ‘n produk sal werk of om vas te stel of konsekwentheid van produksamestelling en kwaliteit gehandhaaf kan word nie.»
  • In Februarie vanjaar het Reynolds ‘n formele FDA-burger petisie ingedien, waarin hy die agentskap gevra het om weggooibare vapes te teiken vir afdwinging. Die sigaretvervaardiger het gesê dat bykomende vape-handhawingsaksies «openbare gesondheid beter sal beskerm.»
  • Na ‘n mislukte bod om Elf Bar, vervaardiger van weggooibare dampe, te koop aan die einde van 2022, het Reynolds se korporatiewe ouer BAT toetsdata aan UK Trading Standards-spanne verskaf, het die tabakmaatskappy gesê dat «konsekwente en wydverspreide oorvulling» van die weggooibare produkte gedemonstreer het. Die aksies het gekom nadat ‘n Britse koerant sy eie soortgelyke toetse uitgevoer het. BAT het toe briewe aan kleinhandelaars gestuur en hulle gewaarsku teen “die risiko’s van korporatiewe en persoonlike aanspreeklikheid wat voortspruit uit die verkoop van produkte wat nie aan voldoening voldoen”.

  • Onmiddellik nadat Reynolds se burger petisie ingedien is, is ‘n wetsontwerp in die Huis van Verteenwoordigers ingedien wat sal vereis dat die FDA sy leiding oor die handhawing van vaping-produk bywerk om te spesifiseer «hoe die agentskap handhawing teen weggooibare ENDS-produkte sal prioritiseer.» Die wetsontwerp het geen ondersteuning van tabakbeheer- en anti-dampgroepe ontvang nie, wat geglo het die wetgewing kom van Reynolds.
  • Ongeveer dieselfde tyd as Reynolds se burger-petisie en die bekendstelling van die Huiswetsontwerp, is ‘n bisarre anti-weggooibare veldtog van stapel gestuur deur ‘n min bekende organisasie genaamd Consumer Action for a Strong Economy (CASE). Die inisiatief sluit in ‘n groot uithangbordvragmotor wat in Washington DC ry met beelde van ‘n skaduryke smous wat sy reënjas oopmaak om kleurvolle weggooibare dampe te koop te wys. Die CASE-webwerf is onlangs opgedateer om die FDA te prys vir die uitreiking van invoerwaarskuwings aan sommige Chinese vervoerders en waarskuwingsbriewe aan sommige weggooibare vervaardigers.
  • Oor die afgelope paar maande (en moontlik terug na verlede jaar), het Reynolds dreigbriewe aan vape-winkels gestuur en ‘n paar ander kleinhandelaars, wat daarop dui dat die verkope van ongemagtigde vaping-produkte kan lei tot vervolgings ingevolge staatswetgewing en regsgedinge deur Reynolds wat skadevergoeding tot gevolg kan hê.

Jim McDonald
Rokers het vaping geskep sonder hulp van die tabakindustrie of anti-rook kruisvaarders, en ek glo vapers het die reg om voort te gaan innoveer om hulself te help. My doel is om duidelike, eerlike inligting te verskaf oor die uitdagings wat wetgewers, reguleerders en makelaars van disinformasie in die gesig staar. Ek is ‘n lid van die CASAA-raad, maar my opinies is nie noodwendig CASAA’s nie, en omgekeerd. Jy kan my op Twitter kry @whycherrywhy
Teken in
Stel in kennis van

gas


1 Lewer kommentaar
meeste gestem

nuutste
oudste
Inlyn terugvoer
Bekyk alle opmerkings
David Voisard

David Voisard

2 maande gelede

Dit is volledige BS. Groot tabak wil net hul mededingers uitsny. Die mense wat hieroor stem, het geen idee van die waarheid oor vaping nie. Dit is nie hul keuse oor wat mense kies om te doen nie. Gee Ohio beheer alle drank wat in die staat verkoop word en dit is ok. En om dan hierdie kak in ‘n begrotingswetsontwerp in te sluip wat moet slaag, is krimineel. Dieselfde as om te probeer slaag kwessie een wat uiter BS.

Source link

Оцените автора
Добавить комментарий